Tämän kuukauden teema on ollut vanhojen asioiden läpikäyminen -tavaroiden, papereiden, projektien- ja sitten joko niiden laitto roskiin, eteenpäin kirpputorille, julkaisu vihdoin netissä tai jokin muu konkreettinen toimenpide. Esimerkiksi netistä tulostettu paperinivaska "The Spoonbenders Course" on kulkenut matkassani aina ensimmäisen Matrix -elokuvan julkaisuvuodesta 1999 saakka, ja vasta nyt sain sen luetuksi! Nimi viittaa kohtaukseen jonka kaikki Matrixin nähneet varmasti muistavat..

Spoon boy: Do not try and bend the spoon. That's impossible. Instead... only try to realize the truth.
Neo: What truth?
Spoon boy: There is no spoon.
Neo: There is no spoon?
Spoon boy: Then you'll see, that it is not the spoon that bends, it is only yourself.

Paperikasassa läpikäytiin asuttamamme "matrix-maailman" toimintaperiaatteita, joista tässä vapaasti suomentamanani eräs niistä, joka olisi hyvä muistaa käytännössä, tuppaa vaan välillä unohtumaan..

"Useimmille meistä opetettiin, että tulee rukoilla sitä mitä haluamme, tai mitä ajattelemme meiltä puuttuvan. Mutta emme ymmärrä että on tiettyjä universaaleja lakeja, jotka voivat joko tukea meitä tai olla meitä vastaan, riippuen siitä kuinka toimimme. Yksi näistä laeista on: "Energia virtaa sinne minne huomiomme kohdistuu". Se tarkoittaa: syvempi mielesi ei ymmärrä mitä tarkalleenottaen rukoilet. Se yksinkertaisesti seuraa sinun energiaasi. Eli kun rukoilet JOTAKIN, esimerkiksi rauhaa, lähtökohtainen ajatus on se, että rauhaa ei ole, joko sinussa tai maailmassa. Tämän syvempi mielesi kuulee, ja tekee sen todelliseksi. Muinainen "rukousteknologia" ei kehotakaan meitä pyytämään sitä mitä haluamme, vaan tuntemaan kuin se jo olisi meillä. Älä siis rukoile rauhaa, vaan tule itse rauhaksi. Kun voit TUNTEA että rauha on jo läsnä, tai mitä sitten tahdotkaan, ja kun käyttäydyt kuin se olisi totta, silloin luot energiakentän joka kirjaimellisesti vetää tuon asian elämääsi."

Neale Donald Walshin upeassa kirjasarjassa Keskusteluja Jumalan kanssa selitettiin sama asia minusta vieläkin yksinkertaisemmin, näin: Kun sanot: "minä haluan rauhaa" (tms), maailmankaikkeus vastaa: "hyvä on, halua vain". Kun sanot, "minulla on rauha" (tms), se vastaakin: "niin on" ;)