Hienoja päiviä takana. Olen alkanut tosissani harjoittelemaan aikaisin heräämistä (koska silloin vaan on niin paljon parempi fiilis koko päivän), ja eilen yllätin itseni jo toistamiseen heräämällä puoli kuudelta ilman herätyskelloa (kello soi yleensä kuudelta). Melkein uskomatonta, kun ottaa huomioon että puoli elämää on heräillyt siinä puolen päivän aikaan..

Lähdettiin naapurin papan kanssa mustikkametsään, ja perillä odotti luontoelämys, kun lähdimme kulkemaan pellonreunaa metsää kohti. Kaksi majesteetillista otusta lennähtivät ilmaan, ja päästivät kummaa ääntä. Odottamaton tapaus hiljensi pitkästä aikaa mieleni aivan tyystin, ja koin vain lapsenomaista ihmetystä ja riemua. Vaikka tuo hetki oli lyhyt, siinä oli ikuisuuden tuntu. Mutta pian mieli astui näyttämölle kysymyksineen, luokitteluineen, menneen muisteluineen ja tulevaisuudensuunnitelmineen: "Mitä nuo on? Vau, kurkia! En olekaan aikaisemmin nähnyt niitä ikinä. Mun täytyy kirjoittaa tästä blogiin!" Ja vielä kokemus piti arvostellakin: "Olipa hieno hetki". Varma merkki siitä että se hetki oli peruuttamattomasti ohitse :)

Suurin haasteeni on saada itseni vakuuttumaan siitä, että no-mind tila on hyödylinen, eikä yhtään uhkaava. Pelkään alitajuisesti, että jos mieli kerran pysähtyy, en saakaan sitä enää liikkeelle silloin kun tarve niin vaatii. Tai, jos en jatkuvasti luokittele, suunnittele, muistele, jotakin menee todella pahasti mönkään/unohdan tehdä jotain tms. Mieleni jaksaa vakuutella joskus jopa kokonaisen tunnin ajan kun yritän meditoida, että "hei, näitä nyt vaan on tosi tärkeää ajatella just nyt!!", mutta silloin kun se ihanasti hiljenee ja hijaisuutta saattaa kestää vaikka tunteja meditaation jälkeen, ymmärtää ettei mikään ole hyödyllisempää kuin se tila: silloin koko maailma on ihmetyksen aiheena ja ylitsevuotavan rakkauden kohteena, eikä tarvita kurkia tai muita erikoisia otuksia tuomaan sen ihmetyksen. Ihan tavalliset muurahaiset riittää.

Ja, kyllä sen mielen on aina saanut uudelleenkäynnistetyksi sitten, kun on tullut vastaan tilanne jossa sitä vaaditaan ;)